יום שישי, 22 ביולי 2011

נחשו מי עתר נגד חנינת מתנגדי ההתנתקות? רמז: הוא אוהב לשבור לפעילי ימין את המפרקות





ביום ראשון יתקיים דיון מיוחד של בג"ץ בעתירה לביטול חוק החנינה למורשעי ההתנתקות בפני הרכב של תשעה שופטים בראשות הנשיאה דורית בייניש.
כזכור, לאחר ההתנתקות במסגרת הרצון ליצור פיוס לאומי חוקק חוק החנינה הפוטר מהעמדה לדין ומעונשין צעירים שהשתתפו בפעולות המחאה נגד ההתנתקות. לפני חמישה חודשים (פברואר 2011) עתרו ד"ר אביעד הכהן, דקאן מכללת "שערי משפט" וד"ר חגי ויניצקי, מנהל הקליניקות המשפטיות ב"שערי משפט" לבג"ץ בדרישה  לבטל את החוק.
בתגובה לעתירה שהגישו המשיבים לעתירה, ד"ר אביעד הכהן, וד"ר חגי ויניצקי באי כוחם של המשיבים נאמר- "התייחסות רגישה, מכבדת ו'מחבקת' אל המפונים היא מצווה בסיסית המתחייבת כלפי כל מי שזכויות האדם שלו נפגעות".

לקריאת שמות העותרים מבצבץ ועולה שמו של ד"ר אייל ניר. פעיל שמאל נחמד שקרא לשבור את המפרקות של פעילי הימין.

ד"ר אביעד הכהן הגיש את עיקרי הטיעון לקראת הדיון ביום ראשון ובה עדכן את סעיף 66, בהתייחסו לד"ר אייל ניר העומד בראש העותרים נגד החוק:" ולא למותר להזכיר, שהעותר מס' 1, שמשך אחריו את העותרים כולם, קרא אך באחרונה "לשבור את מפרקתם" של אנשי ימין שביקשו לצעוד, ברישיון, כדת וכדין, ב"ריקודגלים" בירושלים. אכן, "קלקול השורה" שמקורו בעמדות פוליטיות, לגיטימיות כשלעצמן, אינו צריך להסתתר מאחרי לבוש משפטי, ואופיה הפוליטי הדומיננטי של העתירה דנן, למרות מחלצותיה המשפטיות, ראוי לו שיתנהל על במת "משפט הציבור" ולא בזירת "המשפט הציבורי" "
עוד מהתגובה: "ההתנתקות טלטלה וזעזעה מחנה אידיאולוגי חשוב בחברה הישראלית. היא פערה סדקים של ממש בלכידות הישראלית והציפה אל פני השטח מחלוקות יסודיות. הטיפול בכל אלה איננו עניין המסור להכרעה שיפוטית והתרופה לא תמצא במהלך ביצועי אדמיניסטרטיבי."
ד"ר אביעד הכהן טוען כי "חוק זה לא בא לעולם בחלל ריק, אלא על רקע אחד המאורעות הטראומטיים ביותר בתולדותיה של מדינת ישראל: תהליך ההתנתקות שהביא לעקירת אלפי אנשים מבתיהם, לחורבן יישובים שנבנו בעמל בן עשרות שנים"
עוד הוא מוסיף כי "המשיבים הם אנשים נורמטיביים בעיקרם שעד לתקופת ההתנתקות מעולם לא היו בעלי עבר פלילי ולא התקרבו- ולו מרחוק- למעגל העבריינים"

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה